Abilitati extraodinare aparute in urma unor afectiuni uimitoare

Piele foarte elastica. Sunt cativa oameni in lume care pot si considerati supereroi. Ei au pielea foarte elastica si foarte usor de manipulat in orice fel, oasele fiind doar niste modalitati de sprijin ale acestei mase de cauciuc natural. Secretul din spatele acestei abilitati ciudate nu prea e un secret, e un sindrom: Ehlers-Danlos. Colagenul e produs in cantitati mici, de unde si pielea foarte usor de intins in orice fel. Desi pare cool sa ai o asemenea piele, cei care au acest sindrom au dureri groaznice de incheieturi, au vase de sange fragile si piele sensibila.

Partea mai grava este ca la un moment dat nu mai pot fi tinute in maini anumite lucruri, nu mai poti simti pe ce pui mana, nu simti nici macar hainele si piele devine foarte iritata. Controlarea sindromului se face doar cu pastile contra durerilor, exercitii fizice specifice si terapie fizica.

Memorie fotografica extrema. In lume exista cel putin un om care ne impresioneaza pe toti cu memorie fotografica dincolo de orice limite-memoria eidetica. Poate insa aceasta memorie fotografica sa ajute la creienarea unui intreg oras numai dupa ce a fost vazut pret de cateva minute? Un barbat pe nume Stephen Wiltshire chiar are aceasta memorie fotografica extrema. Dupa ce a mers cu elicopterul deasupra NY City doar 20 de minute, el a inceput sa deseneze o reprezentare panoramica a orasului. In mai putin de o saptamana a reusit sa-i uimeasca pe toti atunci cand le-a aratat NY City desenat perfect. De asemenea, el a desenat din memorie Hong Kong sau parti din Roma.

Sindromul savantului este cel care i-a dat aceasta putere extrem de utila omului nostru. Sindromul poate fi cauzat de autism, de diferite boli psihice sau de afectiuni ale creierului. Pe de alta parte, bolnavii care au acest sindrom au si deficiente mintale si un IQ mic. Potentialul artistic si muzical este insa exacerbat, ceea ce este un avantaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *