Taierea materialelor cu plasma CNC este eficienta si rapida

In domeniul industrial taierea diverselor materiale trebuie sa fie cat mai precisa. Precizia inseamna si o calitate mai buna a produsului finit, dar si o rapiditate mai mare in cazul prelucrarilor ulterioare. Taierea materialelor se poate face printr-o multime de metode si cu diverse utilaje si masinarii moderne. O precizie mai mare o putem obtine daca ne orientam spre un taiat cu plasma CNC pentru diverse materiale de prelucrat.

Masinile care fac posibila acest tip de taiere cu plasma se folosesc de taierea cu arc de plasma si cresterea gradului de concentrare al acestui arc odata cu marirea densitatii de curent. Este vorba de o taiere termica, rapida si foarte precisa, executata in conditii de maxima siguranta. Taierea cu plasma este folosita mai ales la metale mai dure, dar si acolo unde procedeele comune de taiere termica nu dau rezultatele dorite. Masinile de taiat cu plasma CNC merg utilizat si pentru taieri de materiale ce au grosimi de 0.5-120 mm, calitatea taieturii este la fel de buna, chiar mai buna decat taierea cu plasma clasica sau cu un laser. Vitezele de taiere sunt mari, la fel ca in cazul taierii cu laser, dar costurile generate sunt inferioare taierii cu laser. Debitarea metalelor poate fi facuta fara probleme daca grosimea e de pana la 25 mm, stabilitatea mare a generatorului de plasma sporeste si mai mult precizia si calitatea taieturilor facute. Si cel mai important, avem emisii reduse de noxe si mediul inconjurator nu mai e asa de poluat.

Prelucrarea este realizata rapid, simplu, totul e controlat electronic, exista si un controler pentru o exploatare si mai simpla. Softul masinilor de taiat cu acest tip de plasma permite crearea programelor de prelucrare pentru orice aplicatii din industria mobilierului, a designului interior sau a instalatiilor. Vom vedea aceste masini cel mai probabil in toate fabricile unde se fac masini, echipamente sau in industria prelucratoare a metalului, unde e nevoie de o calitate cat mai buna a produselor finite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *