Optiuni alternative la costisitoarele meditatii la matematica

 

Nu de putine ori am auzit in cercurile mele de prieteni despre cat de scump e sa iti dai copiii la meditatii la matematica. Prima oara cand au inceput sa circule discutiile astea, acest subiect parea foarte departe de situatia mea – cei doi baieti ai mei erau inca mici.

Insa, timpul a trecut, baietii mei s-au facut mari si deodata m-am trezit cu ei in clasele a VII-a si a VIII-a, rugandu-ma sa ii inscriu si pe ei la meditatii la matematica, macar la cele de grup. De ce? La insistentele lui Damian, baiatul meu cel mare, de-a VIII-a.

Nu a fost o surpriza pentru mine; stiam ca se descurca mai greu la matematica si fizica (precum multi alti copii, nu-i asa?!), deci niste sedinte de meditatii la matematica ar fi fost mai mult decat binevenite.

Totusi, nu mi-am pus problema ca nu mi-as permite pana cand nu m-am lovit de urmatoarea situatie: doar pe Damian imi permiteam sa il dau la meditatii, insa se temea atat de mult de examenul de Evaluare Nationala, incat l-a molipsit si Laurentiu, fratele lui mai mic, care e abia clasa a VII-a.

Asa incepe povestea cautarilor mele indelungi ale unui meditator potrivit pentru amandoi copiii mei.

Initial am vrut sa ii inscriu la meditatii de grup, alaturi de alti prieteni de-ai lor, de la bloc, insa m-am razgandit rapid – un singur meditator nu putea da tuturor celor 5-6 copii de la sedinte atentia de care aveau nevoie; ca sa nu mai vorbesc despre nivelul diferit de pregatire al fiecarui copil. Aceasta fiind singura optiune de meditatii pe care mi-o si permiteam, m-am pus pe cautat mai departe.

Asa am ajuns sa dau pe Facebook, complet intamplator, peste o postare care parca mi se adresa mie direct: “Copilul tau are nevoie de ajutor la matematica?”. Raspunsul a fost DA. Postarea continua cu: “Vrei sa investesti in pregatirea suplimentara a copilului tau, insa meditatiile sunt prea scumpe?”. Inca o data DA!
Am intrat pe pagina lor si am descoperit ceva despre care nu mai auzisem – era o platforma de invatare online. ExamenulTau.ro se numesc. Se descriu ca fiind o alternativa la meditatiile clasice, practic tot ca niste meditatii, numai ca online.

Nu a durat mult sa ma documentez despre ei: sunt romani, platforma are avizul Ministerului Educatiei, ceea ce mi-a sporit increderea in ei, iar platforma putea fi folosita de amandoi copiii mei; asta m-a bucurat cel mai tare!

I-am contactat rapid pe cei de la ExamenulTau, direct printr-un mesaj pe Facebook, le-am spus despre cum caut sa imi dau copiii la meditatii la matematica, insa nu imi permit, iar acestia mi-au propus sa incerc platforma lor timp de24h fara absolut niciun ban! Exact! Complet gratuit!

Nerabdator din fire, i-am luat pe baieti si am incercat platforma chiar in seara aia. Mi-a placut ce am gasit: lectii online la romana si mate, teste tip grila, simulari dupa examenul de Evaluare Nationala, clasa a VIII-a, din subiectele date anii trecuti, exercitii rezolvate…Parea sa aiba tot ce trebuie! Baietii mei s-au declarat multumiti de ce au gasit acolo, eu m-am declarat fericit si de pret, asa ca am achizitionat 2 abonamente: unul pentru Damian, care era valabil 1 an scolar si unul pentru Laurentiu, valabil 2 ani scolari.

Cred ca a fost cea mai buna decizie pe care o puteam lua! Nu numai ca am scapat mai ieftin decat daca plateam saptamanal clasicele meditatii la matematica, dar in sfarsit imi vad si eu baietii folosind calculatorul si laptopul si pentru altceva in afara de jocuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *