Moduri in care un comportament bun iti pot ruina viata

Incercarea salvarii prieteniei va face pe amandoi sa va simtiti oribil. Daca serialele de comedie ne-au invatat ceva a fost ca prieteniile dureaza vesnic. Chiar daca prietenul de la a treia usa de pe hol se intalneste pe ascuns cu femeia care-ti poarta copilul, totul va functiona bine pana la urma. Unul dintre voi trebuie sa depuna efort, nu? Da, doar daca vreti ca amandoi sa va simtiti jalnic. De obicei, prieteniile merita salvate, insa in general ne despartim de cineva pentru ca a intentionat sa ne faca rau.

Incercarea de a mentine prietenia ne afecteaza psihicul si determina oboseala excesiva, stima de sine scazuta, incredere zero-a tine legatura cu cineva pe care-l urasti in subconstientul tau poate fi devastator pentru tine. Prietenii, e adevarat, au o inima de aur, dar experienta ne spune ca e doar ingrozitor de neplacut pentru cineva care nu prea are incredere in prietenia afisata.
Minciunile „albe” pot sa dezorienteze copiii dvs. Simtul comun ne spune ca nu putem sa-i dezvaluim copilului direct, fara „perdea”, adevarul despre moarte, sa zicem. Pana la urma ce e mai atragator: sa-i spui micutului ca animalutul lui jucaus a plecat sa traiasca la ferma sau sa-i spui ca putrezeste undeva sub pamant, mancat de niste viermi urati? De aceea exista conceptul de „minciuni albe”, tocmai pentru ca noi sa putem sa nu fim sinceri si sa nu ne simtim vinovati. Conform stiintei, ar trebui sa ne simtim teribil de rau, nu numai vinovati.

La inceputul lui 2014, cercetatorii de la University of California, San Diego au vrut sa vada ce efecte ale minciuna „servita” copiilor. Asa ca au pus un adult sa spuna o minciuna „alba”, apoi au monitorizat copiii si reactia lor cand au furat o roata de la o jucarie pe care nu trebuiau sa o vada. Copiii care au fost mintiti de adult au mintit si ei cat au putut de mult. Rezultatele au fost explicate prin realizarea de catre micuti a faptului ca adultii nu prea sunt onesti, atunci de ce ar trebui ei sa fie? Acelasi efect il are si minciuna vesnica despre Mos Craciun, care poate afecta emotional si psihic copilul dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *