Lucruri despre pompieri la care nu v-ati fi gandit

Pompierii-cantareti din Africa de Sud. In vara lui 2016 in Alberta, o provincie din Canada, a fost un incendiu de padure devastator de marimea Delaware. Pentru ca nu puteau face fata la asa ceva au cerut ajutor din alte state sau tari. La apel au raspuns si 301 pompieri adusi din Africa de Sud. Cand au ajuns pe aeroportul din Edmonton au inceput sa danseze, videoclipul cu ei devenind viral.

Desi canadienii si-au luat angajamentul ca ii vor plati cu cel putin 170 dolari canadieni pe zi, acestia au primit doar 15 dolari canadieni pe zi de munca. Intre timp ploaia puternica a stopat incendiul si toti pompierii din Africa de Sud au fost trimisi acasa.
Batalia Nationala a Eroilor pentru acoperire. Inca de prin 2010 comediantul Jon Stewart si-a facut un scop din a influenta deciziile guvernului cu privire la eroii care au reusit sa salveze vieti sau sa fie salvati din cele mai tulburi evenimente ale secolului XXI. Toti cei care au raspuns la apelul de ajutor dat in ziua de 11 septembrie 2001 trebuiau sa primeasca asigurare medicala pe viata. Dupa ce fondurile nu au mai fost disponibile pentru asa ceva, in 2015 s-a pus problema sistarii acoperirii serviciilor medicale.

Pentruc a Stewart a scos la iveala aceasta decizie ce putea fi luata peste noapte, pentru inca 75 de ani toti cei care au salvat vieti la atentate vor avea toate serviciile medicale acoperite. In decembrie 2015 legea care punea bazele legale pentru aceste servicii acordate a fost semnata de presedintele in functie de atunci, Barack Obama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *