Decoratiuni interioare si exterioare din marmura

vincaFoarte putine roci au o intrebuintare atat de diversificata ca marmura. Datorita frumusetii sale deosebite, aceasta roca naturala a fost folosita de-a lungul istoriei mai ales in arhitectura si in sculptura. In zilele noastre, marmura se bucura de o revenire spectaculoasa, atat in domeniul designului interior, cat si a celui exterior. Principalele avantaje practice ale acestui material natural sunt durabilitatea si rezistenta la temperaturi inalte.

Folosirea marmurei in domeniul decoratiunilor interioare si exterioare:

Marmura pentru placaje. Marmura este disponibila intr-o varietate larga de culori si modele. Initial, marmura naturala, formata din cel mai pur calcar, este de culoare alba, dar prin prezenta impuritatilor si a oxidului de fier, aceasta poate capata diverse culori: rosu, portocaliu, galben sau roz. Mineralele argiloase si cele bituminoase pot da si ele marmurei nuante de gri, gri inchis si chiar negru.

Mozaicul din marmura. Nici un element decorativ nu confera mai mult stil si prestigiu unui spatiu decat mozaicul din marmura. Traditia mozaicului din marmura este una foarte veche, datand din vremea Greciei si Romei antice. In prezent, acesta poate fi folosit atat pentru decorarea podelelor, cat si a peretilor si se preteaza la orice incapere din casa, in livinguri, bucatarii sau bai.

Treptele din marmura. Scarile sunt elemente de constructie importante si deseori sunt parte integrala a imaginii incaperilor in care sunt amplasate. Marmura poate fi folosita cu succes la placarea treptelor, atat la interior cat si la exterior, datorita rezistentei materialului si a aspectului sau deosebit.

Blaturile din marmura. Cand vine vorba de blaturi, marmura este alegerea ideala. Pe langa frumusetea si stralucirea pe care nu o intalnesti la alte materiale, marmura are avantajul unei rezistente crescute la temperaturi inalte. Blaturile din marmura ofera spatiului un aspect curat si un look elegant.

Glafurile din marmura. Marmura este un material durabil si rezistent la intemperii si de aceea poate fi folosit pentru glafurile exterioare. Acestea pot fi adaptate cu usurinta designului exterior al oricarei constructii, datorita varietatii de coluri si modele.

Depozitul Vinca aduce frumusetea si eleganta marmurei la tine acasa! Vinca este printre principalii importatori de marmura din Romania. Intra pe vinca.ro si vei beneficia de servicii si produse de calitate, la preturi concurentiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *