De ce sa schimbi anvelopele de vara cu anvelope iarna de calitate?

anvelope-iarnaOdata cu venirea iernii drumurile sunt din ce in ce mai periculoase, mai ales in zonele unde exista polei si zapada inghetata, aderenta cauciucurilor depinde foarte mult de calitatea lor si de modul in care soferul stie sa conduca. Pentru a avea siguranta sporita la volan si a evita orice fel de accident soferii sunt obligati sa schimbe cauciucurile de vara cu anvelope iarna de calitate, de preferinta de la producatorul masinii.

Avantajele cumpararii de anvelope pentru iarna pentru autoturism sunt date de amestecul de cauciuc si siliciu care transforma anvelope iarna intr-o solutie flexibila indiferent de schimbarile climatologice din jur. Aderenta este mult mai buna, franarea este redusa si ea, designul benzii de rulare este robust, lamelat, gheata si zapada vor fi usor aruncate de pe suprafata rotilor. Spre deosebire de cauciucurile de vara, cele de iarna conti de cinci ori mai multe lamele, care permit asa numita „agatare” a benzii de rulare de suprafata de drum, uzura este mai lenta, durata de viata este de pana la cinci sezoane de folosire. Anvelopele de iarna se monteaza imediat ce temperatura scade sub +7 grade Celsius, trebuie cumparate seturi complete pentru a reduce riscul unor derapaje din cauza cauciucurilor uzate, depozitarea lor cand nu sunt folosite trebuie sa se faca doar in locuri cu umiditate redusa si temperaturi scazute.

Rezistenta anvelopelor este imbunatatita daca nu se fac prea multe drumuri, daca viteza este redusa pe drumurile cu foarte multa zapada si gheata, daca se verifica periodic presiunea din cauciucuri. In plus, anvelopele de iarna se gasesc la preturi bune in online, se livreaza gratuit pana la usa destinatarului, marii producatori au inclus tehnologii moderne pe liniile de productie asa ca vorbim de o calitate superioara a cauciucului folosit si o aderenta mai buna pe orice tip de sosea. Pentru cele mai bune oferte de anvelope pentru sezonul rece puteti vizita virtual magazinul online anvelopejantealiaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *