10 motive pentru care frigiderul nu raceste

Stii cu siguranta momentul acela cand, intr-o dupa-amiaza fierbinte de vara, deschizi frigiderul in speranta ca te poti rasfata cu un pahar rece de suc! Ce te faci insa cand descoperi fix acum ca frigiderul tau nu raceste?! Iata 10 motive care pot sta in spatele acestei adevarate probleme, cu atat mai mult cu cat temperaturile sunt coplesitoare.
Primul lucru pe care trebuie sa il verifici este ca ventilatorul frigiderului sa nu fie obstructionat de diverse casolete sau recipiente metalice cu mancare. Ventilatorul este cel care permite aerului rece sa circule in frigider si daca ceva sta in calea lui, frigiderul nu se va mai raci in mod adecvat.

Temperatura de pe termostatul din interiorul frigiderului este si ea importanta. Chiar daca nu o pui pe ultima treapta, ai grija ca macar sa nu fie pe prima treapta pentru ca atunci va fi perfect explicabil de ce temperatura din interior nu este asa cum iti doresti sa fie.
Verifica starea condensatorului. Daca la frigiderele noi condensatorul este pozitionat in zona inferioara a frigiderului, fiind foarte lesne sa se umple de praf, la cele vechi condensatorul este in partea din spate a frigiderului si se poate de asemenea murdari dar poate fi si acoperit de diverse obiecte care cad in spatele frigiderului.
Daca niciunul dintre acestea nu par a fi cauza problemelor tale, verifica daca usa frigiderului se inchide bine si daca garnitura sta etans. Daca usa nu se inchide bine aerul rece iese din frigider si in interior temperatura urca simtitor.

Nivel scazut de freon. Unul dintre cazurile certe in care va trebui sa apelezi la ajutorul specialistilor de la un service frigidere.
Chiar daca nu este o manopera de care sa ai nevoie frecvent, uneori scurgerile de freon determina necesitatea de a face o incarcare freon frigidere. Profita de faptul ca ai un specialist in reparatii frigidere acasa si intreaba si care este motivul pirderii de freon si solicita si o verificare de rutina, astfel incat sa te asiguri ca totul va functiona normal de acum inainte.