Privesti sau joci, din tenis ai numai de castigat

bucurestiSportul alb, tenisul (de camp) este printre cele mai vechi sporturi din lume, avandu-si radacinile in Franta anilor 1200. O racheta, o minge aurie si putin antrenament, nimic mai mult. Restul e istorie. Frumusetea jocului nu poate fi intrecuta de nimic. Nu este un sport violent, este elegant, echipamentele sportivelor si sportivilor, tenismenilor, sunt minimaliste, dar de efect. Se joaca cu pasiune, se pune suflet mai mult decat in orice joc, se traieste fiecare serva, fiecare minge care trece de fileu. Tensiunea si lipsa unei desfasurari previzibile il fac si mai palpitant, tenisul de camp fiind preferat atat de adulti, cat si de tineri sau copii.

Pe langa aspectele care tin de tehnica si eleganta aplicarii sale, tenisul de camp contribuie la o dezvoltare armonioasa, rezolva probleme ce tin de lipsa increderii sau de tulburari emotionale, ii invata pe cei care-l practica sa fie stapani pe ei si sa se controleze mai bine in anumite situatii stresante. Un alt avantaj al practicarii tenisului de camp tine si de sumele mari de bani care se pot castiga de pe urma lui. In prima faza ele nu sunt prea mari si investitiile facute in echipament, in deplasari la diverse turnee nu se amortizeaza asa de rapid. Dar, pe masura ce se reuseste o avansare in ierarhiile mondiale-vezi exemplul Simona Halep, actualul loc 6 mondial in tenisul feminin-sumele castigate cresc simtitor, pana la cateva sute sau mii de euro pe meci. Pe de alta parte, si privitorii meciurilor au de castigat, nu numai tenismenii.

Daca se ajunge sa se cunoasca foarte bine jocul unor sportivi se pot face pronosticuri pariuri sportive din care iarasi pot iesi bani frumosi, in functie de intuitia fiecaruia. Tenisul de camp e pana la urma un joc tip win-win de ambele parti, jucatori si privitori si asta il face sa fie si mai apreciat la nivel global. Asadar, priviti sau practicati, cu ajutorul tenisului aveti doar de castigat.