Maldivele – Paradisul din Oceanul Indian

Simti nevoia sa fugi din orasul aglomerat si sa iti cauti refugiu intr-o zona exotica si destul de putin populara ca destinatie turistica pentru romani? Propunerea noastra pentru o escapada romantica si exotica se indreapta de data aceasta catre Insulele Maldive.

Inainte de a descoperi activitatile pe care le aveti la dispozitie intr-o vacanta Maldive, e bine sa stiti cateva date legate de localizarea arhipelagului, situat in Asia de Sud, la 450 de km sud de India. De asemenea, foarte important este sa stiti ca perioadele ideale pentru o vacanta reusita in Maldive sunt lunile decembrie-februarie, si chiar pana in martie-aprilie uneori, dupa care urmeaza sezonul ploilor si furtunilor.

Maldive este locul ideal pentru relaxare dar si pentru romantism, si nu putine sunt cuplurile care aleg un sejur Maldive ca fiind idealul pentru luna de miere. De altfel si agentiile de turism au oferte de vacanta in Maldive extrem de atragatoare pentru tinerii proaspat casatoriti, cu variante de cazare in Maldive extrem de romantice si de o calitate si un lux desavarsit.

Tui Travel Center este una dintre agentiile cu traditie si notorietate pe piata serviciilor de turism din Romania care pun la dispozitia clientilor sai oferte de vacanta in Maldive, cu variante absolut senzationale de cazare. Astfel, puteti opta pentru superbele bungalow-uri amplasate direct pe plaja si chiar deasupra apei, in Rannalhi, in Bandos sau in Insula Gangehi. Tot ca variante de cazare exista vilele pe plaja din Kuramathi Island Resort, o locatie de vis preferata de multi dintre turistii care ajung in Maldive.

Ori de cate ori te gandesti la Maldive e imposibil sa nu te imaginezi pe un sezlong pe o plaja cu nisip fin, rasfatata de razele soarelui, intr-un dolce far niente de invidiat, fata in fata cu marea de un turcoaz desavarsit… Insa ce altceva ne mai poate oferi un sejur Maldive, dincolo de rasfatul celor mai frumoase plaje din Oceanul Indian?

Desigur ca nu veti rata o vizita si in capitala Male, unde veti vedea pietele traditionale, veti descoperi casele colorate si ceainariile in care veti degusta delicioasele ceaiuri din Maldive si veti imparti un moment special cu localnicii. Nu veti rata desigur nici bucataria locala si, daca aveti ocazia, nici sarbatorile traditionale.

O placere nevinovata in Maldive sunt plimbarile pe mare noaptea, de unde puteti admira in Insula Mudhdhoo plajele luminate de un fenomen natural foarte rar, ce dureaza un minut, sau poate putin mai mult, timp in care mii de luminite scanteiaza pe plaja intermitent. Potrivit biologilor ar fi vorba despre niste crustacee minuscule care au un organ luminiscent pe careil folosesc pentru aparare. Cand se reunesc in numar mare pe plaja formeaza impreuna un spectacol uimitor.