Merlot, un vin care s-a impus pe piata si si-a castigat rapid locul pe podiumul celor mai bune vinuri din lume

Un soi de struguri raspandit si popular, Merlot-ul este numai bun pentru obtinerea de vinuri rosii de calitate, care se pot servi la orice masa festiva alaturi de preparate delicate. Provenind din Bordeaux, Merlot-ul a ajuns si la noi acum 100 de ani, de prin anii 1960 el se afla in centrul atentiei producatorilor de vin pentru ca permite obtinerea unor vinuri egale calitativ cu cele din soiul Cabernet Sauvignon, cu productie mult mai mare.

Din punctul de vedere al calitatilor sale Merlot este un vin mai moale, este delicat, are intensitate colorata, aciditate mai scazuta ca alte tipuri de vinuri. La nivel olfactiv in orice pahar de Merlot vom descoperi aroma diafana de zmeura proaspata, este mai aspru decat Cabernet Sauvignon.

Ca asocieri culinare, Merlot-ul cumparat dintr-un magazin online de vinuri premium se va afla alaturi de fripturile de vaca, porc, fazan, curcan, merge de minune cu branzeturile a la fran├žais, de preferat spre finalul mesei.

Pentru ca are un gust echilibrat vinul despre care vorbim este companionul perfect al carnii de pui, al carnii rosii slab condimentate, nu se consuma in cantitati mari pentru ca poate acoperi la un moment dat aromele mai fine ale mancarurilor din meniu. Pretul vinului depinde si de producator si de vechimea vinului, in general comerciantii care au un magazin online de vinuri specifica in mod clar in pagina de produs anul si vechimea, cu ce se serveste, ce arome are.

Tot pe site veti descoperi si informatii despre ce poate sa ofere vinul in combinatie cu diverse tipuri de carne sau de preparate. Pentru un gust cat mai bun vinul amintit se va servi ca atare, poate intre doua feluri de mancare, dar niciodata impreuna cu un fel principal, mai ales daca este foarte condimentat, piperat. Este importanta si temperatura de servire, nu va fi prea rece sau prea cald, temperatura de servire trebuie sa fie cea indicata de producator sau de somelier.