Rolul ONG-urilor in societate

In contextul actual implicarea ONG-urilor in societatea de astazi joaca un rol foarte important. Prezenta acestora este recunoscuta pe toate planurile : mediu, educatie, social, cultural si sanatate. Dar indiferent de domeniul de activitate in care o organizatie nonguvernamentala isi desfasoara actiunile, un rol foarte important il joaca modul in care fiecare reuseste sa isi faca auzita implicarea.

Un alt aspect important este dat de concordanta sau discordanta care se creeaza la un moment dat intre ce face un ONG si cum comunica un ONG, fiind cazuri in care promovarea depaseste cu mult domeniul de activitate al unei organizatii sau invers nu acopera nici un procent minim din acesta. Personal cred ca este foarte importanta implicarea unui ONG in societatea in care isi desfasoara activitatea si in ce masura face acest lucru pentru a urmari misiunea proprie.

In acelasi timp cred ca este important sa vedem in ce fel, modul de comunicare poate influenta perceptia oamenilor asupra activitatii unei organizatii. Este foarte interesant sa urmaresti pasii dezvoltarii comunicarii in cadrul unui ONG, de la inceput si pana la un apogeu actual, si in acest context care este dorinta proprie a ONG-ului in dezvoltarea acestui segment si care este cerinta sponsorului.