Pietre semipretioase pentru inele de logodna

Inelele de logodna sunt cele mai importante inele din viata unei femei, atat pentru ceea ce simbolizeaza cat si pentru felul in care arata. Evident, cel mai pretuit tip de inel de logodna este clasicul solitaire, iar daca poate fi cu diamant este cu atat mai bine.

Insa pentru cei care nu isi permit sume atat de mari pentru un solitaire cu diamant – si nu sunt deloc putini – exista si alte variante, in general in orice magazin de bijuterii, la preturi mult mai accesibile.

Vorbim despre inele de logodna cu pietre semipretioase, care pot fi facute din aur galben, alb sau roz, dar si din argint si chiar din platina, in functie de preferinte.

La fel ca si pietrele semipretioase, si pietrele semi-pretioase au propriile lor semnificatii, atribuite de catre popoarele lumii.

Turquoise-ul este considerat piatra prieteniei, a bunastarii si protejeaza impotriva energiilor negative si a bolilor. Pentru cuplu, simbolizeaza dragoste si prosperitate si este, astfel, indicat drept una dintre cele mai potrivite pietre pentru inele de logodna. Culoarea sa speciala, mergand de la albastru pal si pana la verde profund, o face sa fie foarte speciala si din punct de vedere estetic.

Ametistul atrage energia pozitiva si, de asemenea, i-au fost atribuite si calitati de protector ale celei care il poarta. In familie protejeaza dragostea si starea de fericire din cuplu.

Daca Opalul semnifica speranta, Acvamarinul este considerat piatra tineretii si a perseverentei. Ambele sunt perfecte pentru a orna inele de logodna speciale si unice, insa Acvamarinul are o eleganta aparte, poate si datorita asemanarii cu diamantele.

Topazul este piatra asociata cu notiunile de curaj, sinceritate si adevar, cele trei atu-uri cu care se poate construi baza unei casnicii solide si de aceea sunt un simbol extrem de puternic pentru inele de logodna.