Care este rolul filtrului de polen?

De foarte multe ori un filtru de polen este confundat cu filtrul de aer, acestea sunt, insa, doua piese auto diferite, care au roluri total diferite. Care este rolul filtrului de polen? El este important pentru a asigura un aer placut si curat in automobil. El nu influenteaza in vreun fel performantele masinii, insa un filtru de polen are functia de a filtra aerul pe care il respira soferii si toti pasagerii care se afla in salon.

Daca filtrul de polen nu mai functioneaza bine, veti simti imediat schimbarea aerului in salon, ar putea sa nu fie o problema de la conditionerul din masina, ci de la acel filtru de polen care e posibil sa se fi imbacsit si nu mai asigura o filtrare normala a aerului.

Este foarte important pentru sanatatea ta ca sofer, cat si pentru sanatatea celor care calatoresc cu masina ta, ca aerul pe care il respira sa fie unul curat si sa fie filtrat. Aceasta este functia primordiala a unui filtru de polen. Daca simti schimbari ale aerului, dupa cum ziceam, cauza poate sa fie nu neaparat de la conditioner. Al doilea rol al unui filtru de polen este sa previna poluarea atmosferei. Si aceasta este o funtie importanta, de aceea, e nevoie ca filtrul sa fie verificat in mod constant si sa fie schimbat.

Cam o data pe an se recomanda ca filtrul de polen sa fie schimbat. Este important sa optezi pentru piese auto originale si calitative, inclusiv atunci cand vine vorba despre un filtru de polen. Poti comanda piese auto de schimb de pe autohut.ro, unde gasesti preturi mult mai decente decat in magazinele obisnuite.