Ce este ghostingul?

Odinioara doar o metoda extrem de neplacuta de a te desparti de cineva dupa o relatie in general aflata la inceput, “ghostingul” a devenit astazi o adevarata moda, mai ales in lumea anunturilor online de matrimoniale. Ce  inseamna mai exact ghosting? Sa presupunem ca ai cunoscut pe un site de femei singure Bucuresti o persoana cu care ai stablit un prim contact, ati discutat de cateva ori si ati reusit sa iesiti la primul date. De acolo lucrurile au decurs lin si sigur catre o relatie care parea sa mearga foarte bine, in primele saptamani. Si dintr-o data… el sau ea dispare in ceata, fara un telefon, fara un sms, fara o explicatie, isi schimba numarul de telefon sau iti da block si nu iti mai raspunde pe nicio cale la incercarile de a-l contacta.

Numim asta in termeni moderni “ghosting”, un fenomen de care se plang foarte multi dintre cei care folosesc site-urile de anunturi matrimoniale.

Insa ghostingul nu este un fenomen prezent exclusiv in lumea online, ci este extrem de intalnit si in relatiile construite clasic. Oamenii evita sa dea explicatii, pleaca atunci cand nu se mai simt bine, ca si cum partenerii lor nu ar conta. Partea proasta la ghosting este ca apare din senin, dintr-o relatie care parea ca merge si in care celalalt partener nu simtea ca sunt probleme.

Motivele variaza de la partener la partener. Poate fi vorba despre inconstanta, poate fi vorba despre faptul ca a cunoscut o alta persoana mai atragatoare, poate fi vorba despre lipsa de responsabilitate si de asumare, sau poate fi vorba despre un aspect care l-a deranjat extrem de tare la partener si despre care nici macar nu considera ca mai merita discutat. Oricum ar fi, e bine ca atunci candi ti doresti sa cunosti femei singure Bucuresti – Anunturi Matrimoniale sa tii intotdeauna cont de atractie si de chimie. Atractia la prima vedere si chimia care se creaza intre doi oameni nu poate fi inlocuita de nimic. De cele mai multe ori atractia nu apare in timp. Daca a existat la prima intalnire, atunci ai in fata ceva promitator si care poate fi de durata. Daca nu, e putin probabil sa apara pe parcurs.