Iti planifici deja vacanta? Hai sa vedem ce destinatii sunt mai sigure

De foarte multe ori atunci cand ne planificam o vacanta ne gandim in primul rand sa ne simtim in siguranta acolo, sa nu fim pusi in situatii extreme care sa ne distruga concediul. Pe tot globul sunt putine locuri unde poti fi sigur ca nu ti se intampla ceva. Care sunt acelea?

Avem in primul rand Islanda, aici peisajele sunt foarte frumoase, viata de noapte e superba, puteti sa va distrati si sa vizitati tot ce doriti, sa mancati bine, sa beti preparate locale delicioase. Din Islanda urmatoarea oprire o puteti face in tarile nordice, Danemarca, Suedia, Norvegia, locuri perfecte pentru fotografii si pentru plimbari, pentru relaxare si vizitare de obiective turistice unice.

La fel de siguri veti fi si in Noua Zeelanda, o tara cam indepartata, dar care are si zone deosebit de atractive din punct de vedere turistic si foarte multe spatii speciale pentru turisti. Intr-un alt registru, dar cu un potential turistic urias e si Thailanda, care se poate lauda cu plaje cu nisip fin, albe, bucatarie exceptionala, cultura unica, aici vacantele pot fi si ieftine, si scumpe, asa ca oricine se poate bucura de un concediu aici.

Trecem oceanul si ajungem in Canada, o tara care iti taie respiratia prin peisajel, prin munti, prin marile orase sau prin modul in care oamenii au ales sa traiasca chiar si in zone foarte friguroase. Aproape ca si Franta la nivel de obiective turistice, Irlanda este sigura, are castele multe, bere si berarii celebre de vizitat, localnicii sunt gata sa te primeasca si sa iti spuna cate ceva din istoria locurilor.

Siguranta ai si in Costa Rica, unde sunt statiuni de yoga, poti sa participi la aventuri in aer liber, te poti relaxa langa ocean, pot sta pe plaje serene. Mai aproape de noi e Slovenia, o tara foarte sigura, nu e aglomeratie, oamenii sunt in general mai calmi, preturile sunt mici, ai ce vedea si poti sa stai cu aceeasi bani pe care ii cheltuiai in afara cateva zile in zone splendide. In Singapore poti sa fii sigur ca esti in siguranta, aici distantele se parcurg intr-o clipita, nu dai bani pe taxi, ai mancare buna si poti participa la sesiuni de shopping foarte placute.

Am ajuns si la finalul scurtei liste de tari sigure, incheiem asadar apoteotic cu Japonia, o tara care nu mai are nevoie de nicio prezentare, printre putinele locuri unde oamenii sunt foarte ospitalieri, sar in ajutorul turistilor, te poti caza oriunde doresti chiar si cand calatoresti singur.