Care sunt cele mai populare tipuri de asigurare auto?

asigurare-autoSoferii care tin la masina lor si vor sa aiba siguranta ca vor primi despagubiri indiferent ce se intampla pot incheia o polita de asigurare auto. Asigurarea auto obligatorie este cel mai cunoscuta, se incheie o data pe an si acopera o buna parte din riscurile pe care orice sofer le poate intalni la drum. In afara de aceasta asigurare pe piata exista si altele, fiecare cu particularitatile sale si cu avantajele sale. Daca ne referim la asigurarea obligatorie, atunci avem RCA si Cartea Verde, inclusa in asigurarea de raspundere civila.

Ele sunt obligatorii prin lege, orice sofer, cel putin teoretic, trebuie sa le aiba, in caz de neincheiere a politei de asigurare auto obligatoriu soferii risca sa plateasca totul din buzunare in caz de accident. Asigurarea CASCO este facultativa si de multe ori este si ea obligatorie, mai ales cand cumparam masini in leasing. Alta clasificare a asigurarilor auto pe care multi soferi nu o cunosc in amanunt este cea legata de riscurile acoperite. Aici avem RCA, raspundere civila auto, valabila atunci cand detinatorul a produs un accident si trebuie sa plateasca celuilalt toate reparatiile, la fel ca si pagubele produse individului, plata spitalizarii de exemplu, dar si CASCO, care acopera riscul de avarii la masina proprie. Mai exista si alt tip de CASCO, pentru avarii si furt, atat pentru toata masina, cat si pentru parti componente, pentru pagube produse de tentative de furt.

Cartea Verde de care aminteam la inceput acopera pagubele care vor aparea doar pe teritoriul altor tari, fiind inclusa in asigurarea obligatorie RCA. In unele cazuri Cartea Verde se achizitioneaza separat de RCA si e valabila in U.E. Indiferent ce asigurare alegeti este bine sa incheiati si RCA, si CASCO pentru a fi protejati in orice situatie si a sofa fara probleme in orice imprejurari.