De ce sunt anvelopele 4×4 atat de importante?

anvelope-4x4Anvelope 4×4 joaca unul dintre cele mai importante roluri in asigurarea faptului ca toate cele patru roti ale masinii au tractiune si, prin urmare, capacitatea de se a mentine in miscare pe terenuri accidentate. Nimeni nu vrea sa ramana in pana undeva departe doar din cauza unor anvelope de slaba calitate.

Exista o multime de tipuri de pneuri care sunt disponibile pe piata. Cand va cumparati o noua masina mare, cele mai multe au un set de anvelope 4×4 standard pentru teren si autostrada. Acestea sunt pentru conducerea pe drumurile rutiere si plaja, dar doar atat. Odata ce ati inceput drumul in zone din tara in care exista noroi, zapada si pietre, este intr-adevar nevoie de un set decent de pneuri. Cei mai multi oameni aleg fie anvelope all terain sau pentru drumuri noroioase. Ambele au argumentele lor pro si contra si trebuie sa se ia fiecare in considerare drumurile pe care cea mai mare parte a activitatii dumneavoastra de conducere se face, inainte de a alege un set. Anvelopele de teren tind sa dureze mai mult timp si au o tractiune mai buna. Evident, ele au performante mai bune in zonele accidentate, si cu toate acestea, ele pot fi mai greu de echilibrat si sunt de multe ori mai zgomotoase.

Este vital sa se scada putin din presiunea pneurilor pentru a obtine o amprenta mai mare. Acest lucru permite o mai buna tractiune si va asigura ca aveti cele mai eficiente conditii de mers disponibile. Daca nu ati facut nicio conducere cu astfel de pneuri inainte, ar trebui sa stiti cum este sa manevrati vehiculul pe ariile dificile pentru condus. Un set de amortizoare de calitate este de preferat, deoarece acest lucru face ca toate rotile pe sol (de-a lungul unei axe) la randul lor sa mearga in acelasi ritm.