CUM SUNT INFLUENTATI COPIII PE PLAN PROFESIONAL DE CATRE PARINTII LOR

Factorii individuali sunt cei ce desemneaza acele trasaturi inscrise in codul genetic in masura sa diferentieze indivizii intre ei. Prin urmare, unele gene contin informatia ca ochii sa fie verzi, in altele negri, si asa mai departe, in functie de trasaturile fizice ale parintilor.

Trasaturile care le  mostenesc copiii sunt:

* culoarea ochilor, a parului si a pielii

* forma craniului

* tendinta de a fi scund sau inalt

*anumite defecte fizice ca acromatopsia, degete groase si unele forme de calvitie

Trebuie sa constientizati faptul ca, nici o boala, cu exceptia diabetului, nu este ereditare, desi predispozitii de mostenire a cancerului, tuberculozei si a alergiilor pot exista. Doar doua deficiente mentale precise sunt mostenite, si-anume: debilitatea mintala si coreea Huntington. Aceasta din urma este o maladie rara caracterizata prin dezintegrare fizica si mentala.

Expertii isi exprima dezacordul asupra rolului ereditatii in alte cateva maladii mentale. In concordanta cu marea majoritate a psihologilor, gradele de inteligenta pe care le posedam se datoreaza mostenirii.

De asemenea, ceea ce se transmite ereditar nu sunt caracteristicile psihologice sau morale, ci, anumite dispozitii sub forma unor caracteristici comportamentale. Se spune ca, o functie psihica, cu cat este mai complexa cu atat ea depinde mai putin de ereditate. Prin urmare, nu poti mosteni propriu-zis o anumita trasatura de personalitate, ci mai degraba, o anumita predispozitie catre un anumit comportament.

In plus, parintii transmit copilului si modelul relationarii cu un viitor partener de cuplu. Asadar, fetitele preiau modelul feminin transmis de mama si se vor orienta catre un barbat asemanator tatalui lor iar baieteii la fel. De cele mai multe ori, acestia isi aleg o partenera care sa aiba mai mult sau mai putin din caracterisiticile mamei. Exista si cazuri in care, daca modelul a fost negativ si copilul constientizeaza  acest lucru, atunci este tentat sa aleaga un model opus celui parental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *