Ce nu stiai despre ARICI

Exista 17 specii diferite de arici in Europa, Africa, Asia. Acestea provin din Africa, Europa si Asia. De asemenea America, Australia si Noua Zeelanda se bucura de prezenta aricilor adusi din import, deoarece nu  detin specii originare din aceste zone.

Aricii se bazeaza preponderent pe auz si miros, deoarece vazul este destul de slab dezvoltat. Ei mereu pipaie cu nasul usor ascutit pentru a detecta diferite lucruri care ii ies in cale, fara a fi capabil sa distinga despre ce este vorba, de cele mai multe ori. Acestia sunt animale nocturne care isi petrec cea mai parte a zilei dormind.

In comparatie cu tepii porcilor spinosi, cei ai aricilor nu sunt ghimpati si nici otravitori. Daca se intampla sa fiti intepat de catre arici, nu va faceti griji, acestia nu va fac nici un rau, o sa ramaneti doar cu o mica zgarietura si cu o amintire de zile mari.

In Anglia, aricii se gasesc deseori si sunt adeseori indragiti mai ales de catre copii, datorita faptului ca se hranesc cu insecte daunatoare si, uneori, se rostogolesc ca niste mingi pe terenul de golf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *