Aripi frante

Picaturi de roua pe buzele ei. Ingheata! Tremura! Se aprinde si tresare din visare! Esti o himera! Ai ochii stersi si gura inghetata. O privesti cu chipu-ti inmarmurit de durere. Stiu, nu-i placut sa ramai mut in fata muzei tale sangerande, ce odata iti stergea lacrima cu puritatea buzelor ei neatinse de nimeni si o sorbea ca pe cel mai dulce venin. Acum din lacrimile tale a ramas pelinul, pe care nici ea, nici nimeni altcineva nu il va mai gusta.

– Te miri de ce? Te intrebi de ce? Cum poti tu sa vii sa ridici pretentii in fata aripilor ei frante … Esti un asasin! Da, esti un asasin si te acuz de a-i fi ucis visele si inocenta … copilaria … Asa ti-a trebuit! Sa ramai mut in fata ei, sa ai buzele pecetluite de durere … Sa vrei sa o atingi pentru o clipa si sa nu poti! Nu poti! Esti incapabil de orice gest manat de bunatate! Esti gol! Esti atat de gol incat nici vantul nu indrazneste sa se uite la tine! Vino, admira-te in oglinda! Ce vezi?

– Nu vezi nimic? Chiar nimic? Asta esti tu, nici macar o umbra, nici macar o adiere. Esti pustiu. Nimicul e mai mult decat tine! Nu! Nu ridica privirea din pamant in fata ei! Nu ai dreptul asta! Nu iti poti cere iertare pentru ca ai buzele sigilate de durerea ei! Asta ai vrut! Poate ca nu ti-ai imaginat ca o sa o vezi cazuta la pamant cu aripile frante, sangerand promisiunile tale si visele tale neimplinite! Nu! Nu te apropia! Nu incerca sa o ajuti dupa ce ai trantit-o de pamant! Ramai acolo! Oricum esti gol! Esti atat de gol! Nici macar chip nu mai ai! Incepi sa devii invizibil!

– A? Te doare? Ce sa te doara? Tu esti gol! Nu mai ai suflet! Ce te doare?

– Nu raspunzi? Degeaba iti pleci capul. Ai ucis-o. Era un copil, era o panza alba, neatinsa de vreun pictor nebun! Dar ai atins-o tu si a devenit un inger negru cu aripile sangerande! Si acum zace cazuta asteptand sa isi dea ultima suflare! De ce? Nici macar atat nu mai are puterea sa te intrebe!

– Nu! Nu ii raspunde! Taci! Nu ii intina ultima clipa de viata cu rautatea din vorbele tale! Nici acum nu poti fi sincer! Nu incerca … Nu te chinui sa fi sincer! Stie ca nu poti! Las-o sa agonizeze. Ii e mai usor asa decat sa te auda pe tine. Uite, a inceput sa ploua! Poate asa, spala mainile tale murdare care candva au atins-o! Poate asa … te speli si tu o data cu ploaia care cade peste tine! Nici macar nu te uda! Nu meriti! Dumnezeu nu te vrea! Nu vrea un om gol si nemilos ca tine! Degeaba incerci sa plangi! Nu ai lacrimi! Ea insa are … lacrimi de sange, pentru ca asta ii pricinuiesti. Nu a plans nici macar o data de fericire din cauza ta! Asta nu iti spune nimic? Asta nu te face sa iti pui nici macar o intrebare? De cate ori i-ai facut vreo bucurie? Aud …

– Niciodata, deci? Si cu ce drept vii sa ii ceri iertare? Iti e frica sa mori, nu? Iti e frica sa te cufunzi in tarana din care te-ai ridicat doar pentru a face rau, nu? Ce trist! Imi pare rau pentru tine … daca nu te-ai fi nascut, lumea ar fi fost mai buna!

– Nu te incrunta la mine! Am dreptate! Cat rau ai facut pana acum? Numai pe ea, cat ai facut-o sa sufere? Cat a plans din cauza ta? Cate lacrimi varsate fara incetare? Ce vrei? Iertarea nu e pentru tine! Cauta-ti iertarea in alta parte! Fugi, ascunde-te, intra in pamant, numai sa nu iti mai vada si altii rusinea! Iti e scrisa in frunte! E ca o pecete ce nu iti va da pace niciodata! Nici macar o amintire nu ai ramas pentru ea! Cum sa mai insemni ceva cand ai profitat de puritatea ei si de inocenta cu care te-a iubit? Cum sa isi aduca aminte de tine cand lacrimile ei de sange au spalat toata mizeria pe care ai lasat-o in urma ta?

– Ai vrut altceva! Na, poftim! Fi fericit! Bucura-te! Fi in extaz! Arunca-te de undeva de sus de fericire! Ea nu o sa te mai prinda. A facut-o de atatea ori! Desi era la pamant, nu ai stiut sa ii spui nici macar o vorba buna! A trebuit sa o faca altcineva in locul tau! Nu am fost eu! A fost altcineva! De ce te intereseaza? Nu trebuie sa iti mai pese! Ai tot ce ti-ai dorit! Si ea are! Desi ai dat cu ea de pamant, cineva a ridicat-o!

– Esti gelos? Te doare? Foarte bine! Poti sa urli de durere si sa iti crape sufletul ala perfid si insensibil, pentru ca ea … nu va mai fi niciodata a ta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *