Plaje ciudate


Plaja cu apa fierbinte
Pe plaja doar micutii folosesc galetusa ca sa construiasca castele din nisip si o cazma pentru a aduna nisipul. Lucrurile stau altfel in Noua Zeelanda, intr-o regiune numita Peninsula Coromandel, unde oamenii folosesc aceste instrumente rudimentare ca sa isi sape propriile spa-uri cu apa fierbinte.

Plaja cu apa fierbite e bine cunoscuta in toata lumea, valurile lasa loc unei privelisti deosebite, nisipul incepe pur si simplu sa bolboroseasca. Apa este fierbinte, exista un rau subteran care are apa geotermala calda, apa ajunge rapid la suprafata si de acolo si nisipul care pare ca bolboroseste. Imediat de pleaca valurile oamenii sapa si isi fac propriile spa-uri in aer liber.

In fiecare groapa apare apa fierbinte numai buna pentru imbaiat. La final apa rece a valurilor acopera si spala tot tarmul ascunzand toate spa-urile, urmatorii vizitatori facand iarasi gauri ca sa se bucure de apa calda.

Plajele bioluminiscente
Astfel de plaje pot sa apara peste tot, unde planctonul si algele stralucesc pe toata durata noptii, sunt bioluminescente. Lumina apare doar in anumite conditii, iar odata intrunite conditiile lumina se imprastie pe toata plaja.

Unele plaje au si bioluminescenta predictibila la anumite perioade de timp daca vreti sa vedeti ceva minunat. Ziua de pilda plaja din Puerto Rico unde apare un astfel de fenomen este destul de urata ca aspect, e obisnuita, nisipul nu e asa de fin. Noaptea cei cu caiace si inotatorii determina vietuitoarele din apa care produc acest fenomen sa reactioneze si sa se lumineze.

In Maldive doar toamna, cand Luna e mai jos pe cer, crustaceele minuscule produc luminite albastre ca sa atraga partenerii de imperechere. Pentru ca sunt mai mari decat algei ele ofera luminite albastre nisipului intunecat, realizand cel mai frumos peisaj vazut vreodata in vacanta. Sub presiune sunt si anumite specii de alge si plancton care produca lumina. Daca de exemplu mergeti pe jos si va apropiati de ele, in urma dvs. veti observa o urma stralucitoare in jurul zonei pe unde ati calcat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *